Dit is een zerk van 86 x 204 cm, zonder leesbaar nummer, met een smalle rand zonder randschrift. Op de bovenste helft bevindt zich een wapenschild met dekkleden, een half omgewende traliehelm met wrong. Het familiewapen is volledig afgehakt net als het helmteken. Op de onderste helft bevindt zich een vierkant met cartouche, met daar bovenop leunend het hoofd van een kind, met vleugeltjes naast het hoofd. Onder het vierkant, liggend op de smalle rand zien we een putti, een naakt kind, met de rechterhand zijn hoofd steunen op een schedel en met in zijn linkerhand een zandloper, die steunt op zijn linker, opgetrokken knie. Verder is de zerk geheel gebeeldhouwd met in de vier hoeken wapenschildjes, de bovenste twee zijn verbonden met een lint en de onderste twee hangen aan floraal beeldhouwwerk. Op het vierkant bevindt zich een 12 regelig opschrift. Dit opschrift luidt:
“Aº . 1633 . DEN . 31 .
DECEMBER . STERF .
DEN . EDELEN . GE
STRENGEN . EN .
MANHAFTEN . JOHAN .
WALCKER . IN . SYN .
LEVEN . CAPTAIN . OVER .
EEN . COMPAIGNIE .
ENGELSE . SOLDATEN .
IN . DIENSTE . VAN . DE .
HO . MO . HEEREN .
STATEN . GNAEL .”
Volgens R.T. Muschart (in 1939) was het wapen mogelijk 5 bloemen, 2-2-1 gerangschikt.
Op de zerk is het naakte kind, of putti (onderaan de grafzerk te zien) een mooi voorbeeld van Vanitas symboliek. Dit zijn symbolen die de vergankelijkheid van het leven, het vluchtige van de tijd weergeven.
Johan Walcker was getrouwd met Judith Straetmans, wanneer zij getrouwd zijn is niet bekend. Judith was de dochter van Lubbert Straetman(s), handelaar op Denemarken en Raebken / Raba van der Straten, wonende te Doesburg. Judith Straetmans was eerder getrouwd geweest met Wilhelm Brant (1577-1612). Wilhelm was vaandrig van Doesburg en zoon van Jan Brant en Rosina de Jonckere. Uit dit huwelijk had ze twee kinderen, Josina Brants, die later trouwde met Arnold Tulleken, die burgemeester van Arnhem werd. Hun tweede kind was Arnolt Brandt.
Johan Walcker wordt genoemd op de naamlijst uit het Register van de resolutie der Ed. Mog. Heren Gedeputeerde Staten van Friesland, hier staat zijn benoeming tot ‘captain of hopman’ bij de Friese Nassause Regimenten. De omschrijving is eigenlijk 'kapitein van een Engelse compagnie, op repartitie van Friesland'. De Staten van Friesland betaalden lange tijd deze en andere buitenlandse compagnies. Iets wat andere gewesten ook deden; zo waren er o.a. Duitse, Engelse, Schotse en Franse compagnies in dienst van de Staten Generaal. Ze werden echter betaald door de gewesten, wat ze 'op repartitie' noemden. Hierdoor hadden die gewesten ook het benoemingsrecht van de officieren. Meer daarover lees je op www.frieseregimenten.nl
In 1634 wordt hij, na zijn overlijden, opgevolgd door Charles Morgan, kapitein. Over deze laatste is bekend dat hij een engelse legerofficier was, die tijdens de 80-jarige oorlog meestreed met de Nederlanders tegen de Spaanse legers. Hij werd in 1642 benoemd tot gouverneur van Bergen op Zoom. Van deze Charles Morgan is zelfs een Wikipedia-pagina.