Op basis van de beschrijving door J. Sloet en A. Pans in 1888 en de foto volgt de beschrijving van de zerk:
Deze grote zerk is rechtsboven, binnen de smalle rand, genummerd ’79’. De zerk was geheel gebeeldhouwd met binnen de rand aan de linker en rechter zijde smalle zuilen, beginnend onderaan de zerk, doorlopend tot boven het tekstvlak. In de bovenkant is een gezicht verwerkt en bovenop de zuilen lijken vazen met bloemen gestaan te hebben. Op de bovenste helft van de zerk bevindt zich een grote ovale cirkel met smalle rand, met daarbinnen een wapenschild. Het wapenschild heeft dekkleden, een helm die naar rechts kijkt met wrong. Het helmteken is duidelijk weggehakt, van het wapenschild is vrijwel niets meer te onderscheiden, maar dit lijkt ook afgehakt.
Op de onderste helft bevindt zich een vierkant, met smalle rand, met daarbinnen, verlaagd aangebracht, een opschrift in Latijnse letters. Dit opschrift luidt:
“Aº . 1603 . DĒ . 11 . SEPTEMBER .
STERF . HENRIC . HEY .
ANNO . 1626 . OP . DEN .
14 . MARTY . IS GHESTORVĒ .
CATRYN . VAN . BRIENEN .
SYN . HUYSVROV . Aº . 1667 .
DEN . 10 . NOVEMB . IS . GESTORVĒ .
MAGRIETA . VAN . BRIENEN . HVIS .
VROU : VAN . JOHAN . ENSINCK .”
Henric Hey was getrouwd met Catryn van Brienen. Catryn was een dochter van Nicolaes van Brienen. In 1621 woonde Catryn in een huis gelegen 'aan den groten Oort, genaamd het hoorn', naast Nicolaes van Brienen. In 1627 wordt duidelijk dat Catryn een 'huis en hofstede' nagelaten heeft 'gelegen in de Ketelstraat, tegenover het Wijnhuis'. De erfenis gaat naar Jan Heij, haar zoon.
Margrieta van Brienen, zus van Catryn en dochter van Nicolaes van Brienen, was getrouwd met Johan Ensinck. Het echtpaar bezat een hof gelegen buiten de Velperpoort aan de Steenweg (dit is de huidige steenstraat, de eerste beklinkerde weg in Arnhem). Johan en Margrieta hadden ten minste één dochter, Aleijda Ensinck. Aleijda trouwde met Nicolaes van der Cloes.
Henrick Hey wordt ook geschreven als Hendrick (de) Heij / Heije / Heijn
Catryn van Brienen wordt ook geschreven als Catharina / Trijntge / Trijntgen
Margrieta van Brienen wordt ook geschreven als Grietgen / Margaretha / Margrieta / Margarita / Margriet
In de kerkboeken staat de zerk, genummerd 79, beschreven als de zerk van Hendrick Hey. De zerk wordt overgedragen aan Jan Ensinck, daarna aan Nicolaas Ensinck.