Deze zerk is van normaal formaat, 70 x 144 cm en is, onder de tekst, voorzien van nummer '106'.
Bovenaan de zerk bevindt zich een inzinking met daarop een 2 regelig opschrift in Latijnse letters. Dit opschrift luidt:
“Aº. 1614 . DĒ . 17 . IVNIVS .
STERF . GERRET . VĀ . REMST ."
Uitleg : 'IVNIVS' betekent juni.
Iets onder het midden bevindt zich een eenvoudig wapenschild met daarop een afbeelding die lijkt op een raam, mogelijk het familiewapen. De zerk is verder niet bewerkt.
Vermoedelijk is Gerret van Remst / Reemst familie van Derck van Remst, die ook begraven werd in de Eusebiuskerk, grafzerk nr. 130. Deze grafrechten van de zerk van Derck gingen over op Willem van Remst en daarna naar zijn kinderen. Willem van Remst stond ingeschreven bij het Tappersgilde. De gildebeker van het Tappersgilde bevindt zich in de collectie van Museum Arnhem, nr. GM 01042 en staat in de permanente expositie in het Erfgoedcentrum Rozet, Arnhem.
Op deze beker staat het familiewapen van 'Willem van Reemst' (zie afbeelding). Dit familiewapen komt overeen met het wapen op de grafzerk, bij het wapen van Willem zijn aan beide zijden van het 'raam' twee korenaren toegevoegd.
Volgens de kerkboeken werden de grafkosten betaald door de erfgenamen van Gerret van Reemst, te weten Gerrit en Thijs / Tijs van Reemst tot Isseloort.
In het Gelders Archief is 1670 sprake van een Gerrit van Reemst die getrouwd was met Swane / Swaentjen Dercksen. Ze bezaten een morgen bouwland met appelbomen, wilgen en elzenhout te 'Isseloort' gelegen. Dit zal waarschijnlijk de zoon van onze 'Gerret' zijn.
In de Eusebiuskerk bevindt zich ook de grafzerk van 'DERCK (?) VAN REMST'. Grafzerk nr. 67.
Gerret van Remst wordt ook geschreven als Gerrit van Reemst / Reempst