Dit is een zerk van groot formaat 125 x 206 cm, midden boven genummerd '167'. Aan de zijkanten en aan de bovenkant heeft de zerk een brede rand met tulpen motief. Deze rand is bedekt met, aan iedere zijde, vier wapenschilden, die over de rand heen komen. Onder de wapenschilden, waarvan de familiewapens afgehakt zijn, bevindt zich een smalle balk, waarop teksten gestaan hebben. Van de derde van boven, links, is nog te lezen “ME…” en van de onderste, rechts “…HUIS”.
Binnen de rand is de zerk geheel gebeeldhouwd met op de bovenste helft twee wapenschilden naast elkaar, als alliantiewapen, met dekkleden. Links een normaal wapenschild, rechts een vrouwelijk, ruitvormig wapenschild. De schilden hangen met riemen aan een omgewende traliehelm, met wrong en helmteken. Dit helmteken is een antieke vlucht (de twee opstaande vleugels op de helm worden zo genoemd) met daartussen een hondenkop met hals. De familiewapens zijn van de schilden afgehakt.
Op het onderste gedeelte bevindt zich een vierkant met versierde rand, op de verzonken bovenste helft staat een 5 regelig opschrift in Latijnse letters. Dit opschrift luidt:
“Aº . 1613 . DEN . 4 . MAY . IS .
GESTORVEN . JOFFRAV .
ELISABET . V . DOORNICK .
HVYSFR. .. VA . GERAERT . VĀ .
BRAKELL .”
Op het gedeelte daaronder staat nog de uitgehakte tekst:
“WHD . GREVE .
KERKMEESTER .”
Volgens de registratie door Van Rhemen (zie afbeelding) waren de wapenschilden links:
BRAECKEL - TEMPIER - ? - ?
De wapenschilden rechts:
DORNICK - HAERSOLTE - BROCKHUISEN - BROCKHUISEN
Elisabeth van Doornick, geboren rond 1585, was de dochter van Anthonis van Doornik Heer van Laer en Vosmeer (1558-1625) en Johanna van Haersolte (1562-?). Ze trouwde met Gerrit van Brakell (1580-1625). Gerrit was de zoon van Lodewijk van Brakell en Catharina Tempier. Gerrit was kapitein. Ze kregen ten minste twee kinderen, Elisabeth en Catharina. Deze laatste, Catharina trouwde met Willem van Haarsolte, drost van Brevoort die op 12 juli 1646 'bij het springen van een kruidtoren met haar man en 8 kinderen omkwam'. Een negende kind overleefde dit, omdat dit kind op dat moment bij oom Johan was (afbeelding). De Bredevoortse Kruittorenramp vond op op zondag 12 juli 1646 rond 4 uur in de midden plaats. Op dat moment trof de bliksem de kruittoren van het kasteel met daarin 320 vaten buskruit. Bij de daaropvolgende ontploffing vielen veertig doden en veel gewonden. Bijna alle huizen in de stad verloren hun dakpannen en ruiten. Drie dagen lang werd er nog naar overlevenden gezocht. Anthony, de zoon van Willem en Catharina overleefde de ramp en groeide op in Zwolle.
Willem Hendrik de Greve werd in Vierlingsbeek geboren op 29 mei 1698 en overleed 20 april 1740 in Arnhem. Hij was de zoon van Nanning de Greve en Hester Ribbius. Willem trouwde met Geertruid Sandijck / Sandyk (1694-1731) na haar overlijden trouwde hij voor de tweede keer met Aleida Geertrui(t) Bosboom (1700-1759). In totaal kreeg hij zeven kinderen. Willem de Greve was kerkmeester. Zijn weduwe woonde in 1751 achter de Sabelspoortmuur, naast het erf en hof van de gravinne van Rechteren.
Elisabeth van Doornick wordt ook geschreven als Dornick / Doorninck.
Gerrit van Brakell wordt ook geschreven als Geraert van Brakel / Braeckel
De tekst 'WHD . GREVE . KERKMEESTER' is duidelijk veel later op de zerk aangebracht. Volgens de administratie in de kerkboeken werd 'de kerkmeester' hier in 1695 begraven.
Het lege tekstvlak onder de tekst van Elisabet van Doornick is hoogstwaarschijnlijk voor haar echtgenoot geweest. Volgens de kerkboeken behoorde het onderhoud aan 'jonker Gerit van Brakel'.