Deze zerk met formaat 86 x 201 cm, lijkt boven in het midden genummerd te zijn “I”. Door het midden van de zerk loopt een grote breuklijn. De zerk heeft een rand met daarop een randschrift in Gotische letters. In de hoeken bevinden zich Gotische vierpassen, met daarbinnen de symbolen van de vier evangelisten. Binnen de rand bevinden zich twee, dicht bij de zijranden geplaatste kolommen, die een dekstuk ondersteunen, en rusten op een liggende rechthoek met versierden rand, waarop niets is aangebracht. Het oppervlakte is wel beschadigd, alsof er iets zwaars op gevallen is. Over het gedeelte van het dekstuk is de zerk over de gehele breedte erg beschadigd.
Binnen de kolommen hangt een wapenschild aan lange riemen, met daarin liefdesknoopen, opgehangen aan een ring aan de onderrand van het dekstuk, en onder het schild hangen twee door elkaar gestrengelde riemen zonder kwasten. Het familiewapen is volledig weggehakt.
Het randschrift luidt als volgt:
“ANº … 6 8 .
DĒ . ….DACH . MAY . STARF . DERCK . TEN . HAEGH .
ANº . 1553 . DĒ .
21 . DACH . JUNY . STERF . MERRY . VĀ . BAERL . S…”.
Uitleg: de laatste 'S' duidt waarschijnlijk op de aanduiding 'sin huisvrouw'.
De beschrijving is gemaakt op basis van de zerk, de registratie van R.T. Muschart en de registratie van Sloet en Van Meurs (zerk nr. 102) uit 1888.
In de Eusebiuskerk werden ook Wilhelmus ten Haegh (overleden 1763) en Johan ten Haegh (overleden 1726) begraven, verdwenen zerk no. 201. Hoogstwaarschijnlijk is dit familie.
Wilhelmus ten Haegh was 'gildemeester' van het tappersgilde in 1740. Zijn naam met familiewapen bevinden zich op de Gildebeker uit de collectie van Museum Arnhem (zie afbeeldingen). De gildebeker bevindt zich in de expositie van Erfgoedcentrum Rozet, Arnhem. Waarschijnlijk gaat het hier over Wilhelmus ten Haegh die bekend stond als heraldisch tekenaar / schilder en ook de plattegrond met graven in de Eusebiuskerk, het gravenplan, in 1757 schilderde.
De zerk werd door Schulte geregistreerd op naam van Anna van Oessenbrugh. Dit bleek niet te kloppen, de zerk van Anna van Oessenbrugh bevindt zich niet meer in de Eusebiuskerk.