Deze zerk is in het midden boven genummerd '238', met formaat 91 x 213 cm. De zerk is geheel gebeeldhouwd met in het midden op een ovale inzinking met versierde rand een wapenschild, dat op een grond rust. Het familiewapen is van het wapenschild afgehakt. Door de onderkant van het familiewapen loopt een grote breuklijn dwars over de zerk.
Boven de inzinking bevindt zich een liggende rechthoek met een versierde rand met daarop een 11 regelig opschrift in Latijnse letters. Het opschrift luidt als volgt:
„ IC . HEBBE . EENĒ . GOEDĒ . CAMP . GE
CAMPT . DEN . LOOP . HEBBE . IC . GEEYNT .
IC . HEBBE . HET . GELOOVE . GEHOVDEN .
VOORTS . SOO . IS . MY . DE . CROONE .
DER . RECHTVEERDICHEYT . WECH .
GHELEYT . DE . WELCKE . MY . TE . DIEN .
DAGHE . GHEVEN . SAL . DE . HEERE .
DIE . EEN . RECHTVEERDICH . RICHTER .
IS . EN . NIET . ALLEENLICK . MY . MAER .
OOCK . ALLEN . DIE . SYNE . VER
SCHYNINGHE . BEGHEEREN ."
Onder de inzinking een liggende rechthoek met versierde rand met daarop een 7 regelig opschrift in Latijnse letters. Duidelijk is te zien dat de eerste 4,5 regels door iemand anders uitgehakt zijn dan de laatste paar regels. Het onderste opschrift luidt als volgt:
„A° . 1617 . DEN . 4 . IVLYVS . IS . IN .
DEN . HEEREN . ONTSLAEPEN .
ENGELL . ENGELLEN . BESEYR .
DER . TOT . ARNHEM . SEYNNES .
OLDERS . 63 . IAER . A°. 1621 . DEN
16 . IVNY . STERF . NEVLLEKEN . HAR
MISSEN ."
Uitleg" de spreuk is uit II Timotheüs 4:7 tegenwoordig geschreven als:
"Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb de wedloop tot het einde gelopen, het geloof behouden. In de hemel wacht mij een krans, die de Here, de rechtvaardige rechter, mij op de grote dag van zijn terugkeer zal geven. En niet alleen aan mij, maar ook aan alle mensen die vol verwachting naar zijn terugkeer uitkijken'.
Engel Engelen was getrouwd met Nuelleken Harmissen. Engel werd ook genoemd Engel Engelen Henrickss en was beziender van de grote Gelderse tol te Arnhem. De ouders van Engel heetten Hendrick (± 1525-?) en Geertje Woltersd. Wemmers. Hendrick was de zoon van Jhr. Engelbart Jansz Engelen (1496-1549) en Naleke de Vree. De voornaam 'Engelbert' of 'Engel' komt bijna in iedere generatie van het geslacht 'Engelen' voor.
Een beziender was de beambte die de riviertol ophaalde en toezicht hield op de scheepvaart bij Arnhem, in dit geval.
Engel Engelen wordt ook geschreven aLs Engelbart / Engelbert / Engell Engellen
Nuelleken Harmissen wordt ook geschreven als Naelleken / Naell / Nalecke Hermans / Harmisse / Hermsenssen
De familie Engelen heeft een uitgebreide archieftoegang in het Gelders Archief (0544 Familie Engelen). Deze familie was een bekende Arnhemse familie, waarvan vele leden hoge bestuurlijke functies bekleedden.
Zo werd Engelbert Engelen (achterkleinzoon van Engelbert Engelen en Naleken de Vree) griffier van het Hof van Gelderland (ca. 1685). Dezelfde Engelbert verzoekt in 1675 aan het hof van Gelderland te mogen trouwen met zijn volle nicht Sophia Engelen. Deze toestemming wordt verleend (Gelders Archief 0544-11). In 1702 is deze Engelbert burgemeester van Arnhem. In hetzelfde archief bevindt zich het Spaans-Nederlands paspoort voor dr. Willem Engelen (zoon van Engelbert Engelen en Sophia van de Stegen), secretaris te Deventer, afgegeven in 1644.