Deze brede zerk, formaat 113 x 200 cm, heeft geen nummer. Op het bovenste gedeelte is een langwerpige ronde inzinking gemaakt met daarin twee wapenschilden met dekkleden en aanziende traliehelm. Op de traliehelm bevindt zich een antieke vlucht. Het linker wapenschild is ovaal van vorm en heeft als familiewapen een klaverblad met drie lelies, 2 boven en 1 onder. Het rechter wapenschild heeft de vorm van een schild en heeft als familiewapen drie klaverbladen, 1 boven en 2 beneden. Onder deze uitsparing bevindt zich een 9 regelig opschrift in Latijnse letters. Het opschrift luidt:
“WELEDELE . GEBORE . VROUWE .
ANNA . MARIA . VAN . BAERLE .
GEBOREN . TE . UTRECHT .
DEN . 15 . IANUARY . 1757 .
OVERLEDEN . TE . ARNHEM .
DEN . 5 . DECEMBER . 1808 .
HUIS . VROUWE . VAN . DEN .
WELEDELE . GEBOREN . HEERE .
IOANNES . BAPATISTA . VAN . CEULEN.”
Op het onderste gedeelte van de zerk bevindt zich gebeeldhouwde botanische versiering in een smalle verlaagde rechthoek.
Opmerking: Normaal gesproken wordt het mannelijke wapenschild links geplaatst en het vrouwelijke schild rechts. Hier is het vrouwelijke wapenschild (rond van vorm) links geplaatst met het wapen van 'Van Baerle'. Rechts is het wapenschild van de man met het wapen van 'Van Ceulen' geplaatst. Joannes Baptista van Ceulen voerde als wapen 3 klaverbladen.
Anna Maria Ida van Baerle (1756-1808) werd geboren als dochter van Philip Jan van Baerle, advocaat van het Hof van Utrecht, en Angela Maria (van der Merwede) van Muylwijck (1725-1777), dit was een welgesteld echtpaar. Philip Jan was afkomstig van het Vlaams-Zuid-Nederlandse geslacht Van Baerle, uit de omstreken van Antwerpen, Turnhout en Den Bosch. Angela Maria uit het bekende geslacht Van der Merwede van Muylwijck, de Amersfoortse tak.
Anna Maria trouwde in 1782 met Johannes Baptista van Ceulen (1754-1819), te Utrecht. Hij was lid van de familie Cavellier en Van Ceulen te Amsterdam, lid van het vroedschap van Amsterdam in 1808 en regent van het R.K. Maagdenhuis van 1788-1819. Er zijn geen kinderen van hen bekend.
Johannes Baptista van Ceulen stond in Amsterdam ingeschreven als ‘koopman’. Zijn naam komt in diverse actes voor in de archieven van de stad Amsterdam, vaak met betrekking tot schepen en rederijen. Anna Maria staat geregistreerd als regentes van het R.K. Jongensweeshuis in Amsterdam. Tijdens hun huwelijk erft Anna Maria Ida van Baerle (ook geschreven Baerlé) diverse landerijen, omschreven als bouwlanden, boomgaarden en heervelden bij Martendykse Vaart.
Na het overlijden van Anna Maria in 1808 trouwt Johannes Baptista in 1809 met Theodora Christina Bouvy (1783-1843).
Onbekend is waarom Anna Maria van Baerle in de Eusebiuskerk in Arnhem begraven werd. Ze woonde met haar man in Amsterdam.