Deze brede grafzerk van 113 x 202 cm is boven, rechts van het midden, genummerd “71”, geschreven als “7J”. De grafzerk heeft op de onderste helft twee grote barsten. De zerk is geheel gebeeldhouwd met op de bovenste helft een wapenschild, met dekkleden en een traliehelm met wrong. Het familiewapen is van het wapenschild afgehakt, ook ontbreekt het helmteken. Onder het wapenschild bevindt zich een lint met daarop de naam “BOCK” in Latijnse letters. Langs de randen bevinden zich, aan iedere zijde vier wapenschilden boven elkaar, met onder ieder wapenschild een lint. Ook deze familiewapens zijn afgehakt, de namen op de linten zijn vrijwel onleesbaar. Links, op het derde lint van boven zijn enkele letters te lezen “BISS…CK”, op het vierde lint “S…K”. Aan de rechterszijde, het bovenste lint “B…CK”, het tweede lint “…..CK” en het derde lint “W….”, het vierde linkt “S….N”.
Op de onderste helft van de grafzerk bevindt zich een rond tekstvlak met versierde rand met daarbinnen een 9 regelig opschrift in Latijnse letters. Het onderste gedeelte van de cirkel is leeg gelaten. Het opschrift luidt:
“ ANNO . 1624 .
DIE . 13 . NOVEMBRIS .
NOBILIS . MILITARISG . ORDINIS .
LAMBERTY . BOCK . IN . GREVINCKHOFF .
ET . SINTERINCK . DIOCÆSEOS . MONA .
STERIENSIS . ALIQVANDIVIN . MILITIA .
HISCE . PROVINCYS . IN . SERVIENS . IN .
FLOR(I)DA . INVENTVTE . MORTVVS . HIC . (moeilijk te lezen)
SEPVLTVS . JACET .”
De vertaling luidt:
“Anno 1624 op 13 november de edele Lambertus Bock van Grevinckhoff en Sinterinck in het Bisdom Munster, behorende tot de militaire stand en enige tijd in krijgsdienst in deze provinciën, ....., ligt hier dood en begraven”
Florida inventute = bloemen in de wind ?? Muschart vertaalt dit met ‘in zijn bloeiende jeugd’
In het Gelders Archief in de collectie handschriften van de familie Van Rhemen bevindt zich het boek van kwartieren en wapenen ‘so gevonden sijn in kercken, closteren, enz. In verscheiden landen …’ samengesteld door Stev. Van Rehmen in 1701. Op pagina 49 staat de optekening van deze zerk. Het is lastig te lezen, volgens R.T. Muschart zijn de wapens rechts “Bock, Beurse van Ottenstein, Bisschoping en Schencking” Links “Bisschoping, Bisschoping, Wahrendorp en Schueler”.
Lamberty Bock van Sentmaring en Sinterinck behoorde tot de ‘Erbmänner'-familie, uit het bisdom Münster. De ‘Erbmänner’-families waren adellijke families, die vaak de raadsleden, burgemeesters en richters leverden in de omgeving van Münster. De familie Bock behoorde tot deze adel, ook wel ‘oeradel’ genoemd. De familie wordt ook Buck genoemd. De leden van de familie Buck werden in Münster in de Servatii Kirche begraven, deze middeleeuwse kerk bestaat nog steeds en stamt uit 1230.
In de kerkboeken van de Hervormde Gemeente Arnhem wordt zerk no. 71 toegeschreven aan ‘Lambertij Bock’. De zerk wordt door de erfgenamen van Lambert Bock gecedeerd aan Helena Kraaijvanger, Hopman Johan van Ratingen. Later gaat de zerk over naar de heer Johan Michiel Bock in het jaar 1711. Johan Michiel Bock was lid van de St. Joosten Schutterij, zijn familiewapen is vastgelegd in het wapenboek van het ‘Collegium Vetus fraternitatis Sancti Jodoci’ uit het midden van de 17e eeuw (zie afbeelding). Hierin staat vermeld dat hij koopman van beroep was. In 1690 woonde Johan Michiel Bock in de Bakkerstraat. Het is waarschijnlijk dat zij familie waren, maar daarvan is nog niets gevonden.
Lamberty Bock wordt ook genoemd Lambertij/Lambert Bock/Buck.