Het is een vóór reformatorische grafsteen met gotisch schrift, met oorspronkelijk een formaat van ongeveer 160 x 140 cm. Het familie wapen van deze steen is niet weggehakt en stelt een aan een tak hangend schild voor. Het randschrift luidt:
"Int jaer ons Heren /
MVc ende XXXIJden den XIX dach in martio starf Jan /
de Rondt genant /
Potou kamerknecht mijns genedigen heren van Gelre."(19-03-1532).
In het middenveld:
"Int jaer ons Heren /
MVc ende L den iersten /
dach meij starf /
Wyllem Potou /
kerkmiester. B(idt) v(oer) d(e) z(iele). (01-05-1550).
Anno 1580 den 10 July sterf / Walburch Huygens syn / huysfrow."
In het middenveld een gedeeld wapen hangend aan een tak met twee verticale banen en een korenschoof. In de hoeken de symbolen van de vier Evangelisten in vierpassen: linksboven de adelaar van Johannes, rechtsboven de engel van Matthëus, rechtsonder de gevleugelde stier (of het kalf) van Lucas, en linksonder de gevleugelde leeuw van Marcus. Die symbolen worden omringd door lelies.
In 1890 komt de steen voor in de beschrijvingen van J. Sloet en P. Meurs. In de beschrijvingen van Muschart in 1939 komt de zerk niet meer voor. Vraag is dus wanneer heeft de zerk de Eusebius verlaten?
In 2006 werden er elf fragmenten van grafstenen gevonden in de volkstuintjes in de wijk Klarenbeek (Arnhem). De fragmenten werden opgeslagen bij de gemeentewerf en later in 2017 vervoerd naar het archeologisch depot in Arnhem. Zeven van die fragmenten, samen vormende de grafsteen 69 van Potou, liggen nu onder de trap in de grafkelder.
Onze aanname is dat de steen in WOII zwaar beschadigd is geraakt en als puin is afgevoerd, zoals ook veel andere grafstenen. Waarom Muschart de zerk niet beschreven heeft in 1939 is de vraag. Wellicht lag de steen onder een bank?
De zerk met nummer 69 betreft:
* Jan de Rondt Potou, hij overlijdt 19 maart 1532 hij was in dienst van de Karel van Egmond hertog van Gelre. Hij was Bode te paard, dienaar en streed mee in het leger van Maarten van Rossum. Hij was getrouwd met Alyt.
* Zijn zoon Wyllem Potou was tot zijn dood in 1550 Kerkmeester van de Eusebius,
* Wyllem was gehuwd met Walburgh Huygen. Zij is gestorven op 10 juli 1580.
** Wyllem en Machteld kregen een zoon Johan die trouwde met Elisabeth Bitter, Johan was boogschutter in het leger van Karel van Gelre,
** Christina Potouw, dochter van Johan en Elisabeth, trouwde met Rutger Tulleken
Naast zerk 69 heeft nog een zerk, nr. 102, gelegen van deze familie daarin zijn begraven:
* Alyt (1544) de vrouw van Jan De Rondt Potou
* Derck, (1544) Jacop (1584) en Karl (1560) naast Wyllem 3 van hun 4 zonen
De naam wordt ondermeer geschreven als Potou / Poitou / Potouw / Poictou en Potov
Walburgh Huygen wordt ook geschreven als Walburch / Walborch Huijgen / Huegen
Wyllem wordt ook geschreven als Willem / Wilhem