De zerk werd door Muschart in 1939 beschreven, ook werd de zerk beschreven door J. Sloet en A. Pans in 1888. Op basis van deze informatie en de foto volgt de beschrijving van de zerk:
Zerk (Muschart registreert nummer '7', hiervan is echter niets te zien) van groot formaat met rand, waarop een randschrift in Latijnse letters. Het randschrift luidt:
"INT . IAER . ONS . HEREN . 1614 . DEN .
3 . MAY . IS . GESTORVEN . ARNDT . VAN . STEENLER . LANDT
SCHRIVER . VAN . VELUWEN .
ENDE . VELUWE . ZOOM . W . S . G . G . (S) . ANSIET . EN . GEDENCT ."
Binnen de rand is de bovenste helft geheel bedekt met een groot wapenschild met dekkleden en traliehelm, met als helmteken een vlucht. Het familiewapen is van het wapenschild afgehakt, doch is vrij zeker gedeeld geweest, met een kruis in de rechterhelft en boven rechts daarvan een hellende ster. Van de linkerhelft is niets te onderscheiden. De onderste helft is geheel bedekt met een groot vierkant met versierde rand, met daarop een 5 regelig opschrift in Latijnse letters. Dit opschrift luidt:
" GOSUINUS . STEENLERUS .
I . Ctus . HIC . SITUS . EST . QUI .
OBIIT . XXI . IANry . Aº . XVIc
LVI . HUNC . VIDE . ET . DEO .
COMMENDA . TE . COGITA."
De vertaling luidt: "Gosuinus Steenlerus, rechtsgeleerde, gestorven 21 januari 1656, is hier begraven. Aanschouwt hem en denk er aan u zelf aan God aan te bevelen".
Uitleg: De afkorting "W.S.G.G.S" staat voor 'Wiens Siel God Genadig sij'
Deze zerk is verdwenen na WO II. In 1956 werd de zerk nog in de Eusebiuskerk gefotografeerd door de heer G.Th. Delemarre voor de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed. Momenteel bevindt de zerk zich niet in de vloer van de Eusebiuskerk. Wat er met deze zerk is gebeurd is onbekend.
Arndt van Steenler was getrouwd met Gerarda van Erkelens, zij hadden ten minste drie kinderen, Goossen, Bartolt en Bije. Arndt was landschrijver (griffier) van de Veluwe en Veluwezoom en wordt genoemd als gemachtigde van de drost van de Veluwe in 1580. Het gezin had in 1601 een huis en hofstad staande op de hoek van de Varkenstraat in Arnhem. Arndt was procureur van 1571 tot 1606. Hij overleed in op 3 mei 1614.
Goossen van Steenler, of Gosuinus Steenlerus, was de zoon van Arndt en Gerarda. Hij staat ingeschreven op de lijst van advocaten 1610-1649 van het Hof van Gelre en Zutphen (in het Gelders Archief). Hij had gestudeerd in Würzberg, promoveerde op 14 oktober 1599 en legde in 1610 de eed af. Waarschijnlijk is dit de periode dat hij zijn naam verlatijniseerde, wat in die tijd gebruikelijk was bij een universitaire studie.
Hij was stadhouder van de lenen van het huis Hemmen. Ook was hij procureur, van 1598 tot 1610. In het wapenboek van de Sint Lucasbroederschap staat hij met zijn familiewapen (zie afbeelding) opgetekend. Zijn naam staat geschreven als "Gosuenus Steenlerus" met de spreuk 'Vixit suaviter qui mortur bene', wat betekent 'hij die een goede levenswandel heeft gehad, die sterft goed'. Goossen overleed in 1656.
Arndt van Steenler wordt ook geschreven als Arndt van Steenler.
Goossen van Steenler wordt ook geschreven als Gozewijn / Goessen / Goosen / Gosuinus / Gosuenus Steenlerus.