Deze grote grafzerk van 112 x 198 cm is midden boven genummerd “9” en heeft diverse grote breuklijnen. De grafzerk heeft een rand met daarop een randschrift in gotische letters. De tekst loopt links, aan het einde, door buiten de rand. In de vier hoeken eindigt de rand in gotische vierpassen, waarbinnen alles is weggehakt. Het randschrift luidt:
“INT . JAER . O-I . HERE .
15c46 . STERF . WILHELMɁ . VA . AMSTELL . DE . 25 . DACH . MAY .
INT . JAER . 15c49 .
STERF . AELLIT . VA . BERK . SIN . HUISWROV . DE . 26 . DACH . APRILLIS
. .ID . VOER . D. Z .”
Uitleg over de schrijfwijze van ‘WILHELMɁ’, het laatste teken lijkt op een omgekeerde ’s’, hiermee wordt de naam ‘WILHELMUS’ bedoeld. Het lijkt een soort afkorting (zie foto). Net als op de zerk van 'Burchardus de Monte', zerk nr. 70.
Binnen de rand zijn twee kolommen gebeeldhouwd, deze raken de zijranden en ondersteunen samen een boog. Met de voet komen ze tegen de twee onderste vierpassen aan. Op het bovenste gedeelte, binnen de kolommen, bevindt zich een wapenschild dat met lange riemen, met liefdesknopen, aan een ring hangt, die weer aan de boog bevestigd is. Het familiewapen is van het wapenschild afgehakt, vaag is nog te zien dat het gedeeld is geweest met een kruis op de linkerhelft en drie ronde voorwerpen op de rechterhelft. Onder, net boven het randschrift, is nog een klein wapenschild aangebracht. Op de linkerhelft daarvan staan drie franse lelies en op de rechterhelft drie ronde ballen (beide 2-1). Op het onderste gedeelte van de zerk bevindt zich een rechthoekige rand met daarbinnen een 5 regelig opschrift in gotische letters. Dit opschrift luidt:
“INT . JAER . O-I . HERE .
15c63 . DE . 25 . DACH .
OCTOB’ . STARF .
HENRICK . VĀ . SCHEVINCHAVĒ . B . V . D. Z .”
Uitleg: B.V.D.Z. betekent 'Bid voor de ziel'
De zerk lijkt erg veel op de zerk van Hermen van Amstel en Gijsberta van Wyngelair, zerk nr. 59.
Wilhelm van Amstel trouwde met Aellit van Berk, zij kregen een zoon Hermen en een dochter genaamd Engel(e) van Amstel. Ze woonden in de Kerkstraat, ook is er een melding van huis en hofstede gelegen de Bakkerstraat, daar woonde hij naast Claes Pansermaicker en naast Phylipps Harnysmaicker, de zoon van Jan Harnasmacker, zerk nr. 58.
Engele (?-1567) trouwde met Henrick van Schevichaven (?-25.10.1563). Henrick van Schevichaven was leerlooier in de Nieuwstad, Arnhem en woonde samen met Engel(e) in de Kerkstraat en ze bezaten een loohof / loehof buiten de Velperpoort.
Aellit van Berk had twee broers genaamd Johan en Herman en een zus genaamd Gyssel, die 'medeconventuaal' was in het klooster in Betanien.
Wilhelm van Amstel had een broer, genaamd Henricus. Henricus was gardiaan van de Broederschap van onze Lieve vrouwen in de moederkerk (Eusebiuskerk) in Arnhem.
De naam Wilhelmus van Amstell wordt ook geschreven als Willem / Wilhelm / Wilhem / Wylhem / Wilhelmus van Amstel / Ambstell / Amestelle
De naam Aellit van Berk wordt ook geschreven als Allit / Naell / Nael / Naelen van Berck / Berrick
De naam Henrick van Schevinchaven wordt ook geschreven als Hendrick van Schevichaven / Schewychaven / Schewickhaven