Deze grafzerk van 100 x 199 cm is midden boven, in het bovenste ornament genummerd “46”. De zerk heeft een smalle rand zonder opschrift. Op de bovenste helft bevindt zich een ovale inzinking met een versierde rand. Binnen de inzinking is een wapenschild gebeeldhouwd met dekkleden en een omgewende traliehelm. Het helmteken ontbreekt en het familiewapen is van het wapenschild afgehakt. Op de onderste helft bevindt zich een staande rechthoek met daar omheen botanische versierselen. Op de rechthoek staat een 9 regelig opschrift in Latijnse letters. Dit opschrift luidt:
“Aº . 1625 . DEN 24 .
YANNEVARI . IS . YOHAN .
KREYVENGER . INDEN .
HEER . GERVST . Aº .
1660 . DEN . 6 . IANVA .
IS . NAELEKEN .
SLVYSKENS . SYN .
HVISFROV . INDEN .
HEER . GERVST . “
In de hoeken bevinden zich kleine wapenschilden, waarvan de familiewapens volledig zijn afgehakt.
In het wapenboek van het “Collegium Vetus fraternitatis Sancti Jodoci” of de St. Joosten Schutterij, opgemaakt in het midden van de 17de eeuw, bevindt zich het alliantie wapen Kreyvenger-Sluysken, met de tekst "obiit 1625.24 …." (zie afbeeldingen).
Yohan kwam uit een succesvolle, welvarende familie. Zijn vader was huismeester bij het Nicolai Broederschap, Yohan/Jan werd zelf ook huismeester van ditzelfde broederschap, zijn beroep was lakenkoopman. Leden van deze familie trouwden met bekende Arnhems families, zoals Everwijn, van Brienen, Engelen, van Harn, Ribbius.
Naleken Sluijsken (geboren rond 1570) was de dochter van griffier Mr. Willem Sluijsken en Heesken Tulleken.
In 1607 werd Johan gekozen tot gildemeester van de St. Nicolaasbroederschap, hij werd drie keer gekozen tot gildemeester. Hij werd voorafgegaan door eerdere familieleden, die deze functie bekleedden sinds 1539. Dit speelde een belangrijke rol, ondanks het feit dat het lidmaatschap van een gilde niet erfelijk was. Naast gildemeester was Yohan twee keer weertmeester, net als zijn zoon. Hij bezat een huis aan de Janspoort en percelen in Driel en Heteren en zal een welvarend man geweest zijn. Yohan en Naleken kregen tenminste zeven kinderen.
De oudste zoon Willem was een succesvol lakenkoopman en rentmeester te Arnhem. Hij is bekend geworden door de in zijn opdracht vervaardigde portrettengalerij van zijn gezin. In de jaren 1650 werden alle gezinsleden geportretteerd. Niet zoals gebruikelijk - zeker voor zulke grote gezinnen - als groepsportret, maar afzonderlijk. Dat maakt de portretten zo bijzonder. De eerste die werd geportretteerd was Willem Craeyvanger zelf (zie afbeelding). Hij was 35 jaar oud toen hij in 1651 zijn portret in Den Haag liet schilderen door Paulus Lesire. Enkele jaren later waren Christine en de kinderen aan de beurt. Zij werden door Gerard ter Borch en zijn leerling Caspar Netscher geschilderd. Christine was inmiddels ook 35 jaar oud. De portretten bleven 350 jaar bewaard in de familie. Hun bestaan was slechts in kleine kring bekend. In 2009 werden ze op een veiling bij Christies aangeboden. Ze werden als één partij verkocht aan een Amerikaanse zakenman Thomas S. Kaplan, eigenaar van 'The Leiden Collection'.
Yohan's opa Richardus, had een broer genaamd Henrick. Henrick trouwde met Ermgard van Wetten (?-1548). Ermgard ligt samen met haar zoon Bernt (1525-1554) begraven in de Eusebiuskerk, de zerk nr 25 is bewaard gebleven en ligt in de kooromgang. De stamboom staat bij afbeeldingen.
De naam Yohan Kreyvenger wordt ook geschreven als Jan / Johan Kreivenger, Kreievenger, Kreijevenger, Kreyvenger, Kraaivanger, Craeyvanger en Craeijvanger.
De naam Naleken Sluysken wordt op veel manieren geschreven, zoals Nalleken / Nelleken Sluijsken, Slijskens en Sluyskens.