Deze zerk van formaat 129 x 225 cm is in het midden boven genummerd '142', dit is geschreven als 'J4Z'. De zerk is in vier stukken gebroken en heeft een rand met daarop een randschrift in Latijnsche letters. In de vier hoeken bevinden zich ovale inzinkingen met een rand, met hierop de symbolen van de vier evangelisten.
Binnen de rand is de zerk geheel gebeeldhouwd met twee versierde kolommen, die dicht bij de zijranden geplaatst zijn. Samen ondersteunen ze een versierde boog, met daarbinnen in het midden het hoofd van een engeltje met vleugels. Met de voet rusten de kolommen op de benedenrand.
Tussen de twee kolommen bevinden zich twee grote wapenschilden boven elkaar, waarvan de onderste met een riem hangt aan een ring in den rand van de bovenste. De bovenste hangt met een riem hangt aan de bek van een leeuwenkop (of wilde man?), die onder de boog is aangebracht. De familiewapens zijn van de wapenschilden afgehakt.
Het randschrift luidt als volgt:
" ANNO . 1615 .
DEN . 12 . AVGVST . STERF . IOHAN .
VAN . SCHRYCK .
__ __ ARNOLDA . VAN . ZELLE. "
Net boven 'ZELLE." ontbreekt een driehoekig stukje grafzerk. Waar een —— —— genoteerd is, is het randschrift afgebroken. Duidelijk is dat er een stukje randschrift in Gothische letters aanwezig is geweest. Er zijn nog resten van deze letters te zien. Het overige gedeelte van den rand is verdiept en op dit verdiepte gedeelte is het boven weergegeven randschrift aangebracht.
Johan van Schryck / Schrieck was getrouwd met Arnolda van Zeller. Ze hadden tenminste één zoon, genaamd Otto. Deze Otto was in 1655 'gewezen luitenant in Brazilië'.
Ene Johan van Schrieck was in 1589 burgemeester van Reess / Rees. Dat is een stad die behoorde tot regio Kleve en die nu ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. (Gelders Archief 0520 181)
Arnolda van Zeller was de dochter van Johan van Zeller en Jenneke van Heukelom, dochter van Arnoldus / Arnt van Heukelom en Beatrix Gaijmans. Arnt van Heukelom werd ook begraven in de Eusebiuskerk, zerk no. 108.
Na het overlijden van Johan (1614/1615?) trouwt Arnolda met Jacob Koep / Keup.
Johan van Schrieck wordt ook geschreven als Schryck / Schrick / Schrijck / Schreck / Schriek
Arnolda van Zeller wordt ook geschreven als Seller
Het familiewapen van Johan van Schryck / Schrieck staat opgetekend in het wapenboek van de St. Joosten Schutterij (zie afbeeldingen). Opmerkelijk is dat hierbij geschreven staat "OBIJT 12 AUGUSTI 1614", terwijl op de grafzerk staat dat hij overleed in 1615.
Het wapenschild is een alliantiewapen, met links het familiewapen van "Van Schrieck" en rechts het familiewapen van "Van Zeller".
In de kerkboeken staat zerk no. 142 geregistreerd op naam van Arnoldus van Zeller en Johan Schrijck (zie afbeeldingen).